Aangenaam! Tom de Ronde en Nick Deroo
DeRonde/Deroo bestaat uit de mimers Nick Deroo (België, Oostende) en Tom de Ronde (Nederland, Delft). Ze ontmoetten elkaar aan de Mime opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ze vonden elkaar in hun gedeelde liefde voor filmisch theater. Inmiddels creëren zij samen droomwerelden die op je netvlies blijven branden. Hun voorstellingen worden vaak omschreven als visueel verbluffende gedichten. We stellen deze eigenzinnige makers graag aan je voor.
Aangenaam! Wie is Tom de Ronde? Wie is Nick Deroo?
Hoi! Tom de Ronde is een roodharige Hollandse man met een passie voor esthetische beelden die je mogen raken in je onderbuik. Tijdens spelletjes is hij een fanatieke betweter en slaapt makkelijk uit tot 12 uur 's middags. De krullenbol is Nick Deroo, een Vlaamsche jongen die eerst geschiedenis heeft gestudeerd, altijd op zoek is naar het sublieme en zich graag bezighoudt met de vleselijkheid van de mens. Hij is bang voor vogels die groter zijn dan een mus en houdt niet van rode biet.
En waarom werken zij samen onder de naam DeRonde/Deroo?
Onze achternamen vroegen er eigenlijk om om samen een geheel te vormen. We hebben ook nog Deroo/DeRonde geprobeerd maar vonden DeRonde/Deroo toch mooier. We hebben elkaar gevonden toen we nog op de Mime Opleiding zaten in Amsterdam. Op een blauwe maandag belde Tom naar Nick met de vraag of hij iets klein wil onderzoeken: het melancholisch gevoel naar de wolken te kijken. Dit ontaardde in meer dan we hadden kunnen denken.
Waar hebben we jullie werk eerder op het podium kunnen zien?
We hebben al meermaals in Bellevue gespeeld. Na onze première zijn we meteen bijgeboekt om 13 februari hier weer te komen spelen. Daarnaast toeren we door heel het land en hebben we in België en het Verenigd Koninkrijk ook al meermaals opgetreden.
En waar zien we jullie werk over 10 jaar?
Hopelijk nog steeds in Bellevue! We zijn op dit moment ook bezig een locatievoorstelling te maken. Zo breiden we onze praktijk uit naar zowel binnen als buiten. Omdat ons werk thema’s aansnijdt die niet de grenzen van een land kennen, liggen onze ambities ook in het buitenland. Festival Avignon in Frankrijk staat hoog op onze verlanglijst. Maar er is ook een grote wens om op te treden buiten dit continent. Ons werk is taalloos waardoor het weinig grenzen kent.