Mijn Slappe Komedie & De Opzegtermijn van Koos (double bill)

Kollektief op Kracht
do 9 jan 20:30
  • do 9 jan
    20:30
    Grote Zaal

Twee droogkomische tragikomedies

MIJN SLAPPE KOMEDIE VOOR VIER MENSEN, EEN HANDJEVOL PERSONEEL EN EEN TAFEL DIE NIET VRIJKOMT

“We zouden het niet over de caravan hebben. Niet zolang we niet aan tafel zitten.”
Gwen, Dennis, Louis en Don spreken af in een restaurant. Twee exen en hun nieuwe partners. In deze droogkomische tragikomedie wordt ‘het echte gesprek’ op alle mogelijke manieren ontweken en is elke opmerking een bliksemafleider. Een voorstelling over alles wat we eigenlijk willen zeggen, maar niet uitspreken. En ondertussen komt er maar geen tafel vrij.

DE OPZEGTERMIJN VAN KOOS  

“Ik zei dat je mocht komen maar kom toch maar niet”
Kitty, Koos, Ronald en Marko staan al met een been in het weekend. Ze sluiten hun werkweek af met een good old fashioned vrijmibo. Mét Karaoke. Maar de avond krijgt een onverwachte wending als de collega’s ergens achter komen: er moet iemand weg. Of niet? Volgens mij wel. Maar daar gaat HR toch over? Nee maar ja, stel dat… 

Een droogkomische tragikomedie over collega’s en cito-scores, over je jager-verzamelaars instinct en buitensluiting. Hoe verhoud je je tot de mensen die je niet kiest, maar wel elke werkdag ziet?

 

 

Mijn slappe komedie is teksttoneel met humor, sterk uitgevoerd door pas afgestudeerde acteurs.

★★★★ NRC

Credits

Slappe komedie

concept en spel Trix van Erkel, Jelle Huizinga, Jan Groenland, Léon de Vrede, David Westera
regie Nanine Maria Kok
tekst Magne van den Berg
met steun van Het Cultuurfonds
coproductie Theaterfestival de Parade

De opzegtermijn van Koos

concept Kollektief op Kracht
tekst Trix van Erkel, David Westera, Nanine Maria Kok
regie Nanine Maria Kok
spel Trix van Erkel, Jelle Huizinga, Jan Groenland, Léon de Vrede, David Westera
scenografie Jan Groenland, Léon de Vrede
muziek Jelle Huizinga
coproductie Theaterfestival de Parade
met dank aan Meester Ontwerpers, Roel Tichelaar, John de Weerd, Theaterhaus Jena
met steun van het Cultuurfonds, BNG Cultuurfonds, Norma Fonds, Stichting Dioraphte en het AFK

Meer over de makers

Kollektief op Kracht bestaat uit regisseur Nanine Kok en een ensemble van makende spelers: Trix van Erkel, Jan Groenland, Jelle Huizinga, Léon de Vrede en David Westera. Wij voeren de alledaagse mens in al diens onhandigheid ten tonele. Dat proberen we zo neutraal mogelijk en zonder oordelen te doen.

In ons werk zoeken we een balans tussen lichte absurditeit en komedie in klein-menselijke drama’s. We combineren ruimtelijke beperking met fysiek spel en razendsnelle, ritmische tekstbehandeling. We snijden herkenbare en toegankelijke thema’s aan, onze personages zijn alledaagse archetypes en onbedoelde karikaturen: de doodnormale mens is doorgaans immers uiterst excentriek. Met de bedoeling ons werk zo flexibel mogelijk te maken dwingen we onszelf voorstellingen te maken die passen in maximaal twee boodschappentassen.

In 2022 debuteerden we op Theaterfestival de Parade met een eigen enscenering van De Lange Nasleep Van Een Korte Mededeling van Magne van den Berg. Deze Parade-hit resulteerde in een driejarige samenwerking met de Parade, gesteund door Het Cultuurfonds. In 2023 presenteerden we wederom een tekst van Van den Berg, ditmaal Mijn Slappe Komedie: ‘’Teksttoneel met humor, sterk uitgevoerd door pas afgestudeerde acteurs’’ (NRC, ****) De voorstelling trok ruim vijf en een half duizend bezoekers in Den Haag, Utrecht en Amsterdam.In juli 2024 ging onze derde voorstelling De opzegtermijn van Koos in première