foto Jesse Bom

Meander

Felix Zech/Marta & Kim/Knot on hands
wo 29 jan en do 30 jan

Wie leidt een zwerm vogels?
Wie bepaalt de stroming van de rivier?
Zoals de natuur haar natuurlijke stroom heeft, zo ook Meander.

In Meander weven vijf circus- en dansartiesten een visueel landschap. Ze glijden en klimmen over en onder elkaar, gaan de hoogte in of verstrengelen zich tot één lichaam. Als een nieuwe rivier die zijn loop vindt, of als een zwerm vogels die als één lichaam migreert, zo ontstond Meander. In dit continuüm van beweging en ritme benadrukken de performers hun wederzijds vertrouwen ondanks de wrijvingen en breuken tussen elkaar.

Meander is een ode aan het proces, aan onze voortdurend veranderende kijk op hoe we elkaar en onze omgeving ervaren. Door los te breken van traditionele hiërarchische lijnen en machtsposities creëren de vijf performers een ruimte waarin elk moment een nieuwe ontdekking, een nieuwe vraag of een nieuw inzicht kan brengen.

Na vele cross-overs bundelen partneracrobaten Knot on Hands, Felix Zech en het duo Marta & Kim hun krachten in de voorstelling Meander. Bij elkaar geteld wonnen ze drie keer de BNG Bank dans- en circusprijs, werden geselecteerd voor Aerowaves, CircusNext, werden genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen en speelden hun eigen werk meer dan 350 keer in binnen- en buitenland. 

Credits

concept en spel Knot on Hands, Felix Zech, Marta & Kim P
dramaturg Marc Maris
lichtontwerp Loes Schakenbos
muziek Onion Fuzz, Rutger Zuydervelt / Machinefabriek