foto Johanna Hagen

De Prinsenjurk en de Gouden Knoop

Dook van Dijck / Werkplaats Walhalla
di 29 okt en wo 30 okt

Wanneer de Koningin van Lombardikkedijen een talentenjacht uitschrijft om de perfecte bruid te vinden voor haar zoon prins Charles, vlucht die het Kralingse Kralenbos in met een brandend geheim. De prins wil namelijk alleen trouwen in een jurk die zwiert en zwaait met glitters en kleurtjes...

Als prins Charles daarop in het bos een verlaten ijscokar vindt, is dat het begin van een adembenemend avontuur vol oude geheimen en nieuwe vrienden, drie magische jurken, een knopentrol, een bloedstollende prinsessen-race, een meisje met een stropdas, een tovervloek, kattige influencers, een verdwenen koning en de legendarische gouden knoop. En wie is toch Fournitura, die geheimzinnige markiezin van Katenspekdrecht die steeds opduikt?

De Prinsenjurk en de Gouden Knoop: een brutaal, betoverend en echt gebeurdverzonnen sprookje over zijn wie je durft, dragen wat je voelt en vertrouwen in jezelf, dus: hup-hup go!

Credits

concept en verhaal Dook van Dijck
cast Dook van Dijck, Maaike Martens, Annelotte van Aarst
script en liedtekst Jeremy Baker
muziek Jan en Keez Groenteman
scenografie en kostuums Steef de Jong - Groots & Meeslepend
eindregie Vincent van den Elshout
dramaturgie Eva Gouda
een productie van Dook van Dijck en Werkplaats Walhalla 
met dank aan MAAS Theater & Dans

 

Meer over de makers

Dook van Dijck (acteur, oprichter Anita Productions) speelde bij Orkater, Toneelschuur Producties, het Residentie Orkest, het Nationale Theater, Bonte Hond en was te zien in de musicals De Marathon, Soldaat van Oranje, Het Pauperparadijs en Haal Het Doek Maar Op. Hij is voormalig lid van muziektheater-collectief Club Gewalt en speelde verder in voorstellingen op Lowlands, Oerol, De Parade, Down the Rabbit Hole en het Next Wave Festival in New York. Op televisie was hij te zien in o.a. Familie Kruys, Het Klokhuis, Jeuk en CMC. Daarnaast speelde hij in de films De Zevende Hemel, All You Need Is Love en Eerste Hulp bij Kerst. Verder presenteerde hij podcasts, online content en bij Club Next de programma’s Wat Een Verhaal! En de talkshow Dook Duikt.