Cry me

Eva Line de Boer
di 17 jun en wo 18 jun

Zit jij eindeloos met hash en chocola op de bank, heb je net iemand verlaten of fantaseer je heimelijk over een onmogelijke liefde? Dan is dit een musical om in te zwelgen én de ultieme break-up therapie!

Vijf mensen – ieder in hun eigen fase van heartbreak – treffen elkaar wekelijks om onder bezielende leiding van een muzikant hun gebroken harten te helen. Ze herbeleven het moment van uitmaken, bezingen de fouten van hun exen en oefenen in liefdevol loslaten. Huilen wordt muziek en de gezamenlijke tranen krijgen een stuwende kracht.

Geïnspireerd door de helende werking van breakup songs maakt Eva Line op een humorvolle en openhartige wijze een ode aan het gebroken hart. Met CRY ME waagt zij de poging om via gemeenschappelijk (liefdes)verdriet, vriend en vijand te laten zwelgen in dezelfde zaal. Een voorstelling als therapiesessie met kwetsbare uithalen voor ieders hartzeer.

One small crack, does not mean that you’re broken
Je moet gewoon blijven geloven
It means you were put to the test
You just gotta believe in liefde
En doe gewoon je best

Want er is hoop, HOOP voor ons allemaal HOOP
Ja er zit kracht KRACHT, in elk verhaal KRACHT
Ja er is hoop, HOOP (voor ons allemaal)
Er zit kracht KRACHT in elk verhaal

Credits

spel Lotte Driessen, Cheyenne Herdigein, Paul R. Kooij, Adina Macpherson, Jeremiah Owusu Ansah, Stephen Rutayisire
concept en regie Eva Line de Boer
songtekst, componist Jelle Hoekstra
(song)tekst input Elly Scheele
dramaturgie (stage) Mara Hoek
regieassistent (stage) Luna Hoens
choreografie Winston Ricardo Arnon
scenografie Tim Vermeulen
kostuumontwerp Jacob Kok
lichtontwerp Benno Barends
geluidstechnicus Tobias Stolk
assistent lichtontwerp Mike Evers
repetitor Marco Hoving
regie coach Stanley Burleson
met dank aan MusicalMakers

Meer over de makers

Eva Line de Boer maakt theater. Haar voorstellingen spelen zich af in het gebied tussen online en offline, fantasie en werkelijkheid, dood en leven. Samen met haar artistiek team streeft ze naar totaaltheater waarin alle disciplines gelijkwaardig zijn. Elk detail is geregisseerd en uitgedacht en met grondig onderzoek, precieze compositie, doordacht visueel beeld en uitvergroot fysiek gedrag creëren ze telkens weer een heel eigen wereld, waarin personages zich verhouden tot thema’s als identiteit, de dood en eenzaamheid.

Eva studeerde in 2014 af aan de regieopleiding van Toneelacademie Maastricht en volgde daarna de Master Theater. Ze ontwikkelde haar eigen werk bij Festival Cement, binnen het ontwikkelingstraject van PLAN Brabant en met een Nieuwe Makers Regeling van het FPK. Eva viel met haar werk meerder malen in de prijzen, zo ontving zij de Ton Lutz Award (2014), BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs (2016) en de Charlotte Köhler (2019). Sinds 2020 ontvangt zij met haar eigen stichting Euphoria structurele subsidie en maakt ze co-producties met HNTjong & Het Zuidelijk Toneel. Naast haar eigen werk regisseert ze in opdracht van o.a. Likeminds, Theater Bellevue, Zeelandia, Theatergroep Carver, Marjolijn van Heemstra/ Sadettin Kirmiziyüz en Berg&Bos. Vanaf 2025 vormt zij samen met compagnon Cheryl Moenen de artistieke directie van Theatergroep Suburbia in Almere.