Galop (docu) & act

Sven Peetoom, Liza van Brakel
THIS IS NOT A CIRCUS
do 28 nov 19:00 - 20:00
  • do 28 nov
    19:00 - 20:00
    Speakeasy
    Niet verkoopbaar

Op donderdag vieren we de première van de docu GALOP van Sven Peetoom met een screening en korte act. 

In deze documentaire volg je Liza van Brakel in haar dappere poging om door heel Nederland te fietsen, van het meest zuidelijke puntje van Clinge tot aan het Noordelijke Terschelling, om een circusshow op de fiets te presenteren. Regen, storm en een zware blessure werken haar echter tegen om deze tocht van duizenden kilometers te voltooien.  

Meer over de makers

Sven Peetoom (1993) is een filmmaker die het avontuur niet schuwt. Hij heeft films gemaakt van de hoogvlaktes van Chili tot aan de gletsjers van IJsland en de jungles van Sumatra. Hij maakt documentaires, fictiefilms en theater over mensen, hun relaties en de uitdagingen die daarbij komen kijken. Maar als hij in Europa is, zit hij het liefst op de fiets. Na zijn fictiefilm Fietsvakantie maakt hij nu de documentaire GALOP, over Liza van Brakel, waarvoor hij honderden kilometers met tent en camera heeft meegefietst. 

Op jonge leeftijd kwam Liza van Brakel (NL, 1994) in aanraking met circus en bracht haar hele jeugd door bij jeugdcircus Poehaa in Arnhem. Aan de circusschool, Codarts Circus Arts in Rotterdam ontwikkelde ze een geheel eigen stijl en trekt sindsdien al jonglerend de wereld over, zowel solo als met gezelschappen waaronder Gandini Juggling Company en Zirkus Fahr Away. In 2023 en 2024 is Liza circusmaker bij TENT huis voor hedendaags circus uit Amsterdam en ontwikkelde de circus fietstour Galop. 

This is not a circus

28 nov - 1 dec 2024