foto Casper Koster

Cloaca

Dronken Mensen
op locatie
di 12 nov - za 7 dec

Theatergroep Dronken Mensen is terug met een klassieker van eigen bodem: de tragikomedie Cloaca van Maria Goos. Een bitterzoet vriendschapsportret dat op pijnlijk-hilarische wijze de kwetsbaarheid van zowel kunst als vriendschap bloot legt.

Let op: deze voorstelling speelt op locatie
Bruggebouw A10 West, Bos en Lommerplein 300, Amsterdam

Al jaren krijgt kunstminnend gemeenteambtenaar Pieternel voor haar verjaardag van haar collega's een kunstwerk uit het depot van de gemeentelijke kunstcollectie. Als blijkt dat deze miljoenen waard zijn en ze beschuldigd wordt van verduistering, vraagt Pieternel haar oude studievrienden om hulp. Joep, een ambitieuze politicus in huwelijkscrisis die hoopt minister van Buitenlandse Zaken te worden; Tom, een advocaat die net uit een afkickkliniek komt en Maarten, een beroemde toneelregisseur verwikkeld in een #metoo-affaire. Terwijl de vrienden Pieternel proberen te helpen, steken eigenbelang en persoonlijke ambities de kop op. Hoe sterk is de vriendschap nog na twintig jaar? 
 
Cloaca geldt als één van de beste Nederlandse toneelstukken ooit geschreven en viert sinds de eerste opvoering in 2002 triomfen over de hele wereld. Nu komt het stuk terug naar Amsterdam. In cafésetting legt Dronken Mensen op pijnlijk-hilarische wijze de kwetsbaarheid van zowel kunst als vriendschap bloot. 

Bellevue op locatie

Bruggebouw A10 Noord
Bos en Lommerplein 300
1055 RW Amsterdam

Vooraf eten bij No Man’s Art Gallery
Hapje eten voor de voorstelling? No Man’s Art Gallery serveert een theatermenu voor €30,- met een bijpassende dranktip. Reserveer je tafel (max 8 personen) via de website (uiterlijk om 18:00u aan tafel om op tijd bij de voorstelling te zijn).

Credits

tekst Maria Goos
spel Linde van den Heuvel, Justus van Dillen, Xander van Vledder, Mark Kraan
eindregie Mara van Vlijmen
regieassistent León de Vrede
vormgeving Mattia Papp
kostuumadvies Dymph Boss
techniek Jonar Verbart
technische productie PK eventtechniek 
mede mogelijk gemaakt door Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stichting Melanie, NORMA Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, Stichting Zabawas, P.W. Janssen's Friesche Stichting en onze STAMGASTEN

Meer over de makers

Dronken Mensen is het theatergezelschap van het bevriende driemanschap Xander van Vledder, Linde van den Heuvel en Justus van Dillen. Na meer dan 10 jaar lang spelen bij verschillende gezelschappen in de meest uiteenlopende producties nemen zij het heft in eigen handen en beslissen zelf wat, waar en met wie ze spelen.

“Ons theater moet de aantrekkingskracht hebben van een dronken nacht. Wij geloven in theater buiten de gebaande theaterpaden op nieuwe spannende plekken. Een plek waar wij je persoonlijk ontvangen en waar je, na een fantastische voorstelling, het publiek, de makers en de spelers ook echt ontmoet. En dan met te veel drankjes op na de voorstelling scheef op de fiets naar huis. Samen.”