Wessel de Vries

Het Magazijn

Wessel de Vries
zo 10 nov 15:00
  • zo 10 nov
    15:00
    Speakeasy

Theater Bellevue organiseert regelmatig openbare lezingen van nieuwe theaterteksten. Geen pretenties en afleiding, puur het verhaal, de woordkunst en het stemgebruik van ervaren acteurs in een intieme setting. Een fijn recept voor liefhebbers van taal en toneelteksten. Dit keer: Het Magazijn, een nieuwe tekst van Wessel de Vries, gelezen door Ali Zijlstra, Dennie Lukkezen en Freek den Hartogh.

Na een jaar vol uiterst heftige privé-omstandigheden gaat Björn werken in een magazijn aan een rafelrand van een provincie. Zijn collega’s heten Jennifer en Michiel. Even lijkt het magazijn een doodnormale werkplek te zijn, maar al gauw blijkt het een raadselachtige omgeving waar niet alleen spullen liggen opgeslagen maar ook een hoop (door Jennifer en Michiel) onverwerkt leed. Wat is er met hun vorige collega Sabine gebeurd?

Magazijn is een tragikomische slice of life over drie magazijnmedewerkers snakkend naar liefde en geborgenheid. In hun licht-absurde universum worden hun leugens de waarheid en is hun waarheid een leugen, zijn vertrouwenspersonen de meest onbetrouwbare mensen op aarde, en is de liefde een wapen om elkaar mee kapot te maken. Een tekst over het belang en de onmogelijkheid van een veilige wereld, zolang wij mensen er zelf in rondlopen. “niemand begint een oorlog uit haat. het is allemaal de schuld van de liefde”.

 

Credits

tekst Wessel de Vries
regie Eva Meijering
spel Ali Zijlstra, Dennie Lukkezen en Freek den Hartogh