Eerste voorronde AKF Sonneveldprijs

Amsterdam Kleinkunst Festival
wo 16 okt - za 19 okt

Het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF) is dé plek waar nieuw theatertalent de kans krijgt om keihard te groeien en door te stoten.  Er is ruimte voor cabaret, muziektheater, poëzie, spoken word, fysiek theater en het Nederlandstalige theaterlied. Ieder jaar melden zo’n zestig ambitieuze grensverleggers zich aan voor de eerste voorronde en doen 10-minuten audities voor jury en publiek. Wie of wat jij te zien krijgt, is nog een verrassing.

Na de eerste ronde worden er 18 acts geselecteerd voor de tweede ronde van 20 minuten. Tijdens de laatste ronde spelen deelnemers 30 minuten aan. Wie alle voorrondes succesvol doorstaat, mag zichzelf halvefinalist noemen. En dan begint het pas echt. De zes halvefinalisten volgen het Keep An Eye masterclass programma en gaan op try-out tournee door het land om zich voor te bereiden op de (halve)finales in de Kleine Komedie. In april weten we wie zich de winnaar mag noemen van de AKF Sonneveldprijs, AKF Publieksprijs en de AKF Shaffy Cheque. 

Ayoub, Luuk Ransijn, Valentina Tóth, Glodi Lugungu, Rosa da Silva, Lotte Velvet, n00b, Van der Laan en Woe, Pieter Derks, Yentl en de Boer, Stefano Keizers, Richard Groenendijk en Claudia de Breij waren finalist bij eerdere edities. Wie o wie wordt de volgende?

Aantrekkelijk? Laat je lonken en kom kijken!

 

 

Meer over de makers

Het AKF is hét toonaangevende platform voor kleinkunst. Jaarlijks reikt het festival de AKF Sonneveldprijs, de AKF Publieksprijs en de AKF Shaffy cheque uit aan nieuw aanstormend talent. Tijdens een intensief traject met verschillende voorrondes, professionele begeleiding, het Keep an Eye Masterclass programma en een landelijke try-out tournee krijgen artiesten de kans om hun materiaal door te ontwikkelen voor de grote finale in de Kleine Komedie.  Kijk voor meer informatie op www.akf.nl