foto Karin Jonkers

Mondo Perfetto

Corpo Máquina Society
op locatie
di 8 okt 20:30
  • di 8 okt
    20:30
    LOCATIEVOORSTELLING
    Op locatie

For English see below

Mondo Perfetto is een voorstelling van de hand van choreograaf en Corpo Máquina’s artistiek leider Guilherme Miotto. In Mondo Perfetto onderzoekt Guilherme hoe ons denken beweging beïnvloedt en hoe beweging de geest vormt. Vanuit het idee dat lichaam, geest, ziel en ruimte fundamenteel met elkaar verweven zijn, trekt hij de mogelijkheid om één van deze elementen los van de ander te zien in twijfel. Met de eenvoud van beweging vindt hij richting in de gelaagde realiteit waarin we ons bevinden. 

Let op: deze voorstelling speelt op locatie
De Duif, Prinsengracht 756, Amsterdam

Gedachten, intuïtie, intenties, verbeelding, beweging… In Mondo Perfetto benadert Guilherme de ingrediënten van onze aanwezigheid als trillingen. Terwijl percussionist Pedro Paixão live op marimba de ruimte vult met muziek van Bach danst Guilherme samen met Julia Nielsen. De scherpe randen van de grenzen waarmee we onszelf in ons hoofd scheiden van de dingen en van elkaar proberen ze te laten vervagen. Live en aanraakbaar. 
 
In Mondo Perfetto speelt Pedro de volgende Bach-composities: 
 
–        Cellosuite nr.1 in G groot BWV 1007 
–        Cellosuite nr.5 in C klein BWV 1011 
–        Chaconne uit vioolpartita nr.2 in D klein BWV 1004 
 
Met de marimba brengt hij de verborgen vibraties onder deze befaamde composities aan de oppervlakte. Het geluid dat in de ruimte en de lichamen van uitvoerders en publiek vibreert, vormt een gemeenschappelijke basis waarin ervaren voorafgaat aan begrijpen. Een aanmoediging tot eenheid. 

ENG
Mondo Perfetto is a performance created by choreographer and artistic director of Corpo Máquina Society, Guilherme Miotto. In Mondo Perfetto he explores how our thinking influences and shapes our movement and vice-versa. Guillerme dances together with Julia Nielsen while percussionist Pedro Paixão and his marimba fill more than the air with Bach’s music. 
 
- Cellosuite no.1 in G Major, BWV 1007 
- Cellosuite no.5 in C Minor, BWV 1011 
- Chaconne from violin partita no.2 in D Minor, BWV 1004 
 
The sound vibrates the air, the bodies of the performers as well as the audience, creating a common ground where experience precedes understanding. A prompt for unity. 

Bellevue op locatie

De Duif
Prinsengracht 756
1017 LH Amsterdam

Waar dansers, muziek en de ruimte elkaar vinden, zo wordt ook de toeschouwer steeds meer onderdeel van een bedwelmende ervaring. Je hoeft je alleen maar over te geven.

theaterkant

Credits

choreografie Guilherme Miotto

dans Julia Nielsen, Guilherme Miotto

muzikant Pedro Paixão

dramaturgie Moos van den Broek 
vormgeving en kostuums Anne Habermann

lichtontwerp Erik van de Wijdeven

repetitor Varenka Theunynck

productie Corpo Máquina Society 

Meer over de makers

Guilherme Miotto is een Braziliaanse choreograaf, danser en docent gevestigd in Nederland. Hij heeft gestudeerd en gedanst in Brazilië, Rusland, Duitsland en Nederland in werken van choreografen zoals Emio Greco, Bruno Listopad en Krisztina de Châtel. Zijn choreografieën wonnen diverse prijzen waaronder de Grand Prix van Kontrapunkt in 2011 en de André Gingras Award in 2015. Hij doceert sinds 2009 zijn methode 'Instinctive Performance' aan de Theateracademie in Maastricht. Guilherme ontving in 2019 de Gieskes-Strijbis-prijs voor zijn bijdrage aan het podiumlandschap 

Corpo Máquina Society is het gezelschap dat Guilherme in november 2017 oprichtte. Binnen het gezelschap is zijn Instinctive Performance-aanpak leidend. Onder de vlag van Corpo Máquina Society maakte Guilherme producties als Ball (2018), Portraits (2019), Bolistas (2020), It takes a child to raise a village / football meets dance (2021) en Poles (2023). 
 
In Corpo Máquina Society wordt voor de periode 2021-2024 meerjarig geïnvesteerd door Fonds Podiumkunsten, Provincie Noord-Brabant, Gemeente Breda, Gemeente Tilburg en Fonds Cultuurparticipatie. Ook voor de periode 2025-2028 wordt deze investering voortgezet.