Exit Comfortzone!

BB & Friends
AMSTERDAM FRINGE FESTIVAL
vr 6 sep - zo 8 sep

Dan zeggen ze: ‘Oh een tolk bij het Journaal en bij de Troonrede!’ Jaja, helemaal top natuurlijk die toegankelijkheid, maar gebarentaal is meer dan dat!

Boaz Blume en Brendan Lodder zijn twee dove performers. De Nederlandse Gebarentaal is hun moedertaal. In Exit Comfortzone gaan zij op zoek naar de mogelijkheden die ontmoetingen tussen ogenschijnlijk verschillende werelden bieden: gebarentaal -de stille taal van de doven-, de taal van de dans en de taal van de muziek. Wat kunnen ze met elkaar? Om dat te ontdekken is ‘exit comfortzone’ een voorwaarde. 

Gebarentaal wordt vaak bekeken vanuit een sociaal maatschappelijk perspectief. Dit concept wil dat beeld ombuigen door gebarentaal te benaderen als kunstvorm die de muzikant en de danser inspireren om vervolgens te komen tot een fluïde vorm waarin de gelijkwaardigheid en wederzijdse inspiratie zicht toont.

Credits

performers Boaz Blume, Brendan Lodder, Erika Zeegers

Meer over de makers

Boaz Blume en Brendan Lodder zijn lid van het dove dichterscollectief Kitchen’s Light en treden daarnaast op met eigen werk in de Nederlandse Gebarentaal. Beiden waren o.a. te zien op Poetry International 2022 en Oerol 2023 en in de korte film Imaginings (2022, Anja Hiddinga).