De Vrouw met de Baard

Heleen van der Donck
AMSTERDAM FRINGE FESTIVAL
do 12 sep - za 14 sep

Stap binnen in het Café van de Vrouw met de Baard: een magische plek waar de zorgen van de buitenwereld verdwijnen. Hier, met een liedje, een biertje en een bitterbal, kun je al je ellende even vergeten. 

Laat je meevoeren door het verhaal van de eigenaresse: een vrouw die koos om vol trots te leven met haar baard. Hoe ben je vrouw, maar met een baard? Hoe balanceer je schaamte en trots in een wereld die anders naar je kijkt? En wie bepaalt eigenlijk wat schoonheid is? 

Wees welkom in het Café van de Vrouw met de Baard, waar al vloekend, lachend en schreeuwend trots gevonden wordt.

Credits

spel en tekst Heleen van der Donck
muziek Matthijs de Valk 
regie Daphne de Bruin 
decor en Kostuum Nina van Nieuwkoop 
techniek Kyle McLachlan

Meer over de makers

Heleen van der Donck is cabaretier, liedschrijver en theatermaker. In 2022 studeerde ze af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Ze speelt met de raakvlakken van punk en cabaret, waar maatschappelijk engagement, woede, humor en theater elkaar ontmoeten. In 2023 stond ze al op het Amsterdam Fringe Festival met haar voorstelling NEE, haar nieuwe voorstelling bouwt voort op haar liefde voor punk en cabaret. Ze liet zich inspireren door het levensverhaal van Clémentine Delait, een vrouw die op een dag een weddenschap sloot, haar gezichtsbeharing niet meer weghaalde, en een trotse vrouw werd. Met een baard.