Herinner Ons

Gouden Haas
LOCATIEVOORSTELLING
wo 2 okt - vr 4 okt

Let op! Deze voorstelling speelt op locatie.

Hallo jij, mens, hoe is jouw band met de trompetterzeenaald? De kleine wrattenbijter? Of het bleekgeel blaasjeskruid? Dieren en planten van de rode lijst die op het punt staan voorgoed te verdwijnen. Moeten we daar niet iets mee? Mis jij ze als ze er niet meer zijn?

Drie acteurs en een regisseur willen deze verdwijnende soorten eer aan doen en proberen een afscheidsceremonie voor hen te organiseren. Maar ondertussen worstelen ze vooral met de vraag of ze er iets bij voelen, en wat dan? Kan je eigenlijk wel verdriet voelen om dieren en planten die je niet hebt gekend? In een muzikale samenkomst in de openlucht zoeken ze dit uit. Samen met jou en een stel pissebedden.

Herinner Ons is een poging tot stilstaan bij wat onopgemerkt verdwijnt. Maar ook bij het wonder van het leven, de (veer)kracht van de natuur en alles wat er nog wél is. Na afloop is er cake en ruimte voor 'nazorg'. Je kunt er onder andere peinzen met pissebedden, biodiversiteitsjenga spelen of het condoleanceregister voor het duingentiaanblauwtje invullen.

"Ecologische wetenswaardigheden worden afgewisseld met energiek spel en felle woordenwisselingen. De boodschap is alarmerend, de manier waarop die wordt gebracht is speels, betrokken, erudiet en zonder prekerigheid. Zes performers gebruiken tekst, muziek, dans en rituelen om dit zware onderwerp zo transparant en nuchter mogelijk te presenteren. En er is cake na." ★★★★ de Volkskrant 

Voorafgaand aan de voorstelling kunt u bijvoorbeeld op NoordOogst bij restaurant POF eten.

Bellevue op Locatie: 

NoordOogst, Amsterdam-Noord,
Meteorenweg 272-280, 1035 RN Amsterdam

Credits

concept en regie Gienke Deuten 
tekst Bas van Peijpe 
compositie, muziek, spel Tim Hammer/Pollif Projects 
spel Lottie de Bruijn, Meghan Dobbelsteijn Bisschops, Gienke Deuten 
vormgeving, kostuums Arjen de Leeuw 
techniek Duncan Kuipéri 
productie Veerle van Lieshout
research, programmamaker en redactie podcast Marieke Nooren 
research Ada Korteknie 
fotografie, film Ilja Lammers