foto Anne Claire de Breij

De Binnenvrouw

Anne-Fay Kops, Sarah Sluimer / Orkater
Bellevue Lunchtheater
wo 26 mrt - zo 20 apr

In haar regiedebuut De Binnenvrouw gaat schrijver Sarah Sluimer met zangeres en theatermaker Anne-Fay Kops verder waar de beroemde voorstelling La Voix Humaine in 1930 stopte. We zien een vrouw van deze tijd, succesvol en onafhankelijk, die zich desondanks niet los kan maken van haar geliefde.

Ik zeg dat ik alles weet.
Hoe ze met elkaar praten over mij.
Hoe ze me klein maken, de vrouw die aan zijn benen hing, de vrouw die hem smeekte te blijven.
De vrouw die binnen zit en wacht.
Maar ik ben niet opgesloten.
Ik kies hier zelf voor.

De vrouw die we willen zien, bewaakt haar grenzen, toont haar woede, is uitgesproken en van zichzelf. Ze heeft grote plannen in het leven en herrijst als een feniks uit de as wanneer de wereld haar te pakken heeft genomen.

Maar wat gebeurt er wanneer zij de deur achter zich dicht trekt? Daar wordt een ander soort politiek bedreven, in een andere taal, omdat brandende liefde zich niet altijd in de mal laat gieten die we voor onszelf bedacht hebben.  Verlangen betekent overgave. En overgave is grenzeloos. De binnenvrouw, die in ons allen woont, krijgt een stem.

Sarah Sluimer en Anne-Fay Kops werkten in 2023 samen aan de lovend ontvangen muziektheatervoorstelling En ze maakte een kind, ook door Orkater gemaakt voor het Bellevue Lunchtheater. In De Binnenvrouw staat Anne-Fay zelf op het podium met haar nieuwe muziek; emotionele ballads en stevige beats, directe teksten en poëzie die ruimte geeft voor nuance.

Credits

tekst, regie Sarah Sluimer
muziek, spel Anne-Fay Kops