foto Bowie Verschuuren

Derde voorronde AKF Sonneveldprijs

Amsterdam Kleinkunst Festival
do 12 dec - za 14 dec

De ontknoping nadert: de allerlaatste voorronde van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2025. Welke 6 getalenteerde artiesten mogen zichzelf straks halvefinalist noemen en zullen het land doorkruisen met een try-out tournee om zich voor te bereiden op de grote finales in De Kleine Komedie?

Ze betreden het pad van eerdere finalisten zoals Ayoub, Luuk Ransijn, Valentina Tóth, Glodi Lugungu, Rosa da Silva, Lotte Velvet, n00b, Van der Laan en Woe, Pieter Derks, Yentl en de Boer, Stefano Keizers, Richard Groenendijk en Claudia de Breij.

Geprikkeld? Laat je lonken en kom kijken!

 

 

Meer over de makers

Het Amsterdams Kleinkunst Festival is hét toonaangevende platform voor kleinkunst. Het biedt een podium voor een breed scala aan vormen, waaronder waaronder cabaret, muziektheater, poëzie, spoken word, fysiek theater en het Nederlandstalig theaterlied. Elk jaar worden de AKF Sonneveldprijs, de AKF Publieksprijs en de AKF Shaffy Cheque uitgereikt aan nieuw talent dat gez. Door middel van een intensief traject bestaande uit diverse voorrondes, professionele begeleiding, het Keep an Eye Masterclass programma en een landelijke try-out tournee krijgen artiesten de mogelijkheid om hun materiaal door te ontwikkelen voor de grote finales in De Kleine Komedie.