foto Bowie Verschuuren

Tweede voorronde AKF Sonneveldprijs

Amsterdam Kleinkunst Festival
do 14 nov - za 16 nov

Na een zenuwslopende  eerste voorronde zijn er nog maar 18 getalenteerde kleinkunstartiesten in de race. Zij staan staan in de startblokken om in de tweede ronde van de AKF Sonneveldprijs 2025 20 minuten van hun zelfgeschreven materiaal te presenteren aan jury en publiek.

Wie treedt er straks in de voetsporen van eerdere finalisten zoals Ayoub, Luuk Ransijn, Valentina Tóth, Glodi Lugungu, Rosa da Silva, Lotte Velvet, n00b, Van der Laan en Woe, Pieter Derks, Yentl en de Boer, Stefano Keizers, Richard Groenendijk en Claudia de Breij?

Nieuwsgierig? Laat je lonken en kom kijken!

Meer over de makers

Het Amsterdams Kleinkunst Festival is het podium waar kleinkunst in al zijn vormen tot leven komt. Van cabaret en muziektheater tot poëzie, spoken word en het Nederlandstalig theaterlied. Elk jaar reikt het festival de AKF Sonneveldprijs, de AKF Publieksprijs en de AKF Shaffy Cheque uit aan veelbelovend nieuw talent. Via een intensief traject, met onder andere professionele begeleiding, het Keep an Eye Masterclass programma en een landelijke try-out tournee, krijgen de kandidaten de kans om hun materiaal aan te scherpen, door te ontwikkelen en te verfijnen voor de grote finales in De Kleine Komedie.